Beginnersweekenden Mindful Tango

Leer in één weekend de basis van de Argentijnse Tango met onze unieke aanpak – Mindful Tango, samen leren dansen vanuit verbinding. Vanwege groot succes is een extra weekend in november toegevoegd!

Dansen in verbinding in Corona tijd.

Het eerste Corona-proof weekend op 11 en 12 juli was een groot succes!
Dit najaar organiseren we twee beginnersweekenden, in het weekend van 14/15 november en 28/29 november, en die zitten beiden al VOL.
Het volgende beginnersweekend is op 6/7 maart – hiervoor kun je je nog opgeven.

Tango in tijden van Corona – hoe ziet dat er uit? Je mag dansen met je partner of vaste danspartner. Het aantal paren is gehalveerd, tussen de paren zorgen we dat de 1,5 meter gewaarborgd blijft. De zaal waar we dit tangoweekend geven is prima geventileerd, en voor goede hygiënemaatregelen wordt natuurlijk gezorgd.
Met de nieuwe maatregelen is het mogelijk dat we buiten de dans een mondkapje zullen dragen; meer informatie volgt.
Wij hebben er heel veel zin in; samen tango leren dansen is natuurlijk een prachtige manier om de verbinding te vieren!

Waarom een Mindful tango weekend?

Er valt heel veel over tango te zeggen, maar een ding zal iedere tango danser beamen: tango raakt je diep, want tango voert naar binnen. Daarom is tango leren voor iedereen op zijn of haar eigen manier een bijzondere ervaring. Wij genieten er elke keer weer enorm van dit uit te dragen.
De Argentijnse tango is een improvisatie dans vol elegantie en passie. Er zijn geen van te voren vastgelegde volgordes of figuren. Intens verbonden met elkaar creëren dansers elke stap weer hun unieke dans. Puur gevoel, puur genieten, ontspannen samen spelen.

Met onze Mindful Tango aanpak ontdek je vanuit dit gevoel de beginselen van de Argentijnse tango. We starten niet vanuit passen of figuren, maar laten je de magie van verbinding ervaren. Vanuit deze verbinding ontdek je de basis principes van de tango, leiden en volgen, tangopassen en technieken. Je vergroot hiermee ook je bewustzijn van hoe je jezelf beweegt, vanuit je centrum, in de dans en in de wereld.

Tango leren is jezelf ontdekken. Tango dansen is jezelf loslaten.
TangoZen

Deze weekenden worden georganiseerd in Veenendaal of Arnhem, met 2 workshops op zaterdag en 2 op zondag. De zaterdag serveren we in de pauze Biologische soep voor lunch. Op zondag sluiten we ons weekend na de workshops af met een kleine tango salon. Na het weekend ben je in principe klaar om je eerste stappen in zo’n dansavond te gaan zetten.

Ervaringen van onze deelnemers

Dit weekend heeft ons geholpen om op gevoelsniveau met elkaar in verbinding te raken, én het was een hele leuke ervaring die vraagt om een vervolg.” Richard en Rianne.

In plaats van de tango te leren heb ik de tango erváren. Bijzonder om te voelen dat ieder moment het gaat om wat je sámen doet.” Angelique

Van nog nooit samen gedanst naar veel dansplezier met z’n tweetjes in 1 weekend. Chapeau en enorm bedankt voor deze ervaring! ” Bibi

Dit was meer dan dansen, dit was dansen met mijn emoties, gevoel en mijn gedachten. En tegelijk heb ik al na 2 dagen het gevoel dat ik de tango kan dansen. Een echte aanrader voor een leuk, leerzaam en mindful weekend.” Miriam

Ik heb niet alleen geleerd wat tangodansen betekent, maar ook heel veel over leiden, volgen en de relatie. Veel inspiratie gekregen en stof tot reflectie.” W

Een hele fijne manier om de allereerste beginselen van de tango te leren. Een benadering van volgen die mij aanspreekt: niet té volgzaam. Tango voor zelfbewuste vrouwen, Tango anno 2019! ” Leontine

Je leert de basis van het tangodansen in één weekend. Niet via het hoofd maar via de voeten. De docenten voelen precies aan wanneer wat te zeggen. Heel erg goed! ” K&P

Programma

Zaterdag 14 november / 28 november
10:30 tot 11:00 uur – Inloop
11:00 tot 13:00 uur – Mindful tangoles 1
13.00 tot 14.00 uur – Lunch – wij zorgen voor soep, neem zelf je eigen lunch mee.
14.00 tot 16.00 uur – Mindful tangoles 2
16.00 tot 16.30 uur – Uitdansen

Zondag 15 november
12.00 tot 13.30 uur – Mindful tangoles 3
13.30 tot 14.00 uur – Pauze
14.00 tot 15.00 uur – Mindful tangoles 4
15.00 tot 16.00 uur – Kleine tango salon, lekker dansen onder het genot van een hapje en een drankje

Zondag 29 november (andere tijden)
11.00 tot 12.30 uur – Mindful tangoles 3
12.30 tot 13.00 uur – Pauze
13.00 tot 14.00 uur – Mindful tangoles 4
14.00 tot 15.00 uur – Kleine tango salon, lekker dansen onder het genot van een hapje en een drankje

Locatie

14/15 november in Veenendaal – dit weekend zit VOL.
Momo Theaterwerkplaats, Renswoudseweg 1, Ederveen. Dit is aan de rand van Veenendaal. De Momo Theaterwerkplaats is op loopafstand van station Veenendaal-de Klomp en vlak bij de afrit Veenendaal West op de A12. Eerste inrit links na de stoplichten.

28/29 november in Arnhem – dit weekend zit nu ook VOL.
La Cappella, Oude Velperweg 36A, Arnhem

6/7 maart in Veenendaal – in dit weekend is nog plek.
Momo Theaterwerkplaats, Renswoudseweg 1, Ederveen. Dit is aan de rand van Veenendaal. De Momo Theaterwerkplaats is op loopafstand van station Veenendaal-de Klomp en vlak bij de afrit Veenendaal West op de A12. Eerste inrit links na de stoplichten.

Prijs

€ 130,- per persoon.
Speciaal corona-proof weekend – meer persoonlijke aandacht – er is ruimte voor 8 dansparen (Arnhem) of 9 dansparen (Ederveen).
Check ook even onze voorwaarden .

Docenten

Franc Duking, Natalia Saklakova.

Danspartner

Geef je op als danspaar. Je plek is pas definitief gereserveerd als beide partners betaald hebben.
Kom je alleen en zoek je nog een danspartner? Laat ons dit snel weten, dan kunnen we proberen je aan iemand te koppelen. Het werkt wel vaak het beste om zelf actief op zoek te gaan.
Dat kun je bijvoorbeeld doen door het Facebook evenement te delen.


Aanmelding

Als u wilt deelnemen aan één van deze weekenden, vul dan onderstaand formulier in. Belangrijk voor nu is dat u vermeldt dat het om het “Beginnersweekend 6/7/ maart” gaat, en dat U ook de naam en email van Uw (dans)partner invult. Na ontvangst wordt zo snel mogelijk een bevestiging en verdere informatie verstuurd.- Artikelen -

  1. Tango Fundamentals Najaar 2020
  2. Beginnersweekenden Mindful Tango
  3. Wat is Mindful tango?
  4. TangoCoaching / Privelessen

- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -