Mindful Tango & Tantra massage retraite - Nederland

Wegens groot succes nu ook in Nederland!
Tantra massage & Mindful Tango hebben veel raakvlakken, waarvan de mooiste overeenkomst is dat je je laat leiden vanuit je hart. Deze Mindful tango & tantra massage retraite is dan ook veel meer dan dans of massage, het is een vorm van zijn. Het gaat niet om de pasjes of massage technieken, het gaat over afstemming vanuit het hart in het moment….

Tantra massage & Tango, een ontmoeting vanuit het hart

Een ontdekkingsreis van 5 dagen in tantrische massage en mindful tango onder deskundige begeleiding van Johan, Franc en Jeannine. De bosrijke omgeving, en de heerlijke verzorgde maaltijden, maken deze bijzondere 5 dagen helemaal compleet. Een actieve retreat waarbij je jezelf samen met anderen streelt en vervult met magische Tantra & Tango energie. We hebben 2 zalen tot onze beschikking en er zullen zich dus 2 groepen vormen, die steeds in de ochtend of middag dansen of masseren, zodat we in een overzichtelijke groep kunnen gaan leren en genieten.

Wat maakt de combinatie van tantra massage en mindful tango zo bijzonder? Johan en Franc brengen deze week allebei hun passie in, de verdieping van de verbinding vanuit het hart. De tango en massage workshops versterken elkaar dan ook enorm, in energie en in lichaamsbewustzijn. Het zijn beiden ingangen om je met aandacht te verbinden met jezelf, met je lichaam, met je prana energie, met je hartsverlangen. Vind diepere lagen van zelfacceptatie en balans om van daaruit in verbinding te gaan met de ander, in aanraking en beweging. Mindful tango en tantra massage is natuurlijk ook gewoon genieten, van hartsverbinding, van aanraken en aangeraakt worden. Het is de ideale combinatie van inspanning en ontspanning.

Geen ervaring met tango of met tantra massage nodig, maar ook voor meer ervaren dansers en masseurs is dit een verdiepende retraite.

Data

7 – 11 februari 2024

Het programma

Voor de tantrische massage en de Mindful tango is het ochtend of middag programma hetzelfde. Er is dus een groep die in de ochtend masseert en in de middag danst, en een groep die het andersom doet.
De timing van de meeste dagen is als volgt:
Het ontbijt staat elke ochtend klaar vanaf 8 uur.
We starten de ochtend les om 10 uur. Lunch is om 13 uur, en de middag les start om 15 uur.
Diner is om 18 uur en vanaf 20 uur is er een avond programma.

Woensdag 7 februari:
Je kunt aankomen vanaf 14 uur om de kamers te betrekken en te settelen. Er is een kopje thee of koffie met iets lekkers om te landen. Om 15 uur starten we met een introductie en met tango kennismaking oefeningen over verbinden en aanwezigheid. We maken ook een verdeling van de groepen die vanaf dag 2 gaan dansen en masseren. Om 18 uur is er diner. Vanaf 20 uur gaan we tantrische oefeningen doen om elkaar beter te leren kennen en om een veilige ruimte te creëren voor iedereen. We sluiten deze dag gezamenlijk af met een hoofd massage ontvangen en geven met jou partner of gelegenheid partner.

Donderdag 8 februari:
Massageles: We gaan onze magische handen activeren en we gaan oefeningen doen uit het wiel van toestemming. Meer over het wiel van toestemming klik hier We gaan de Prana flow massage boven rug van het lichaam ontvangen en geven. Stap voor stap zal ik de visie uitleggen en samen in praktijk brengen. Meer over de prana flow massage en visie klik hier

Tangoles: Een workshop over polariteit en het spel van leiden en volgen, belichamen van vrouwelijke en mannelijke energie.

Avond programma: Een speelse dansavond op het raakvlak van Contact Improvisatie en Tango.

Vrijdag 9 februari:

Massageles: We gaan de Prana flow massage achterkant boven rug kort herhalen en armen erbij nemen. Daarna gaan we de onder rug toevoegen, we gaan ontvangen en geven. Stap voor stap zal ik alles weer uitleggen en voordoen.

Tangoles: Een workshop waarin we ons lichaamsbewustzijn verdiepen. We ontdekken de kracht van intentie en van actieve overgave. We leren het geheim van als vanzelf samen bewegen.

Avond programma: live piano concert avond “Canto Ostinato” met Frank Oppedijk. Je kan tijdens dit concert: masseren, knuffelen, mediteren of gewoon luisteren…..

Zaterdag 10 februari:

Massageles: Na een korte herhaling om de prana op te wekken aan de achterzijde van ons lichaam gaan we naar de voorkant om te werken op de chakra’s. We gaan ons hart openen om dieper te ervaren wat een tantra massage voor kan betekenen. Ik leg alles weer stap voor stap uit en doe alles simultaan voor.

Tangoles: Een speelse workshop over draaien, elegantie en voelbaar maken van je middelpunt. We werken aan je balans, je heelheid en je as.

Avond programma: Een feestelijke dansavond.

Zondag 11 februari: Start deze ochtend om 09.30 uur, lunch om 12 uur, middag programma 13.30 uur en einde 16 uur.

Massageles: 4 handen koning(in) en dienaren massage. Jij als koning(in) mag jou 2 dienaren precies aangeven wat jij zou willen. Als alles binnen het consent is mag je 30 minuten deze koninklijke massage ervaren met 4 handen. We wisselen steeds door zodat je eider 1 keer koning en 2 keer dienaar bent geweest.

Tangoles: Een workshop over muzikaliteit en speelsheid. We gebruiken deze les voor integratie, en gaan vooral veel dansen om dingen in je lichaam te slijten.

Einde 16 uur; we laten onze kamer schoon achter en hebben het gebouw voor 17 uur verlaten.

Prana binnen de tantra massage

Iedereen is voortdurend, bewust of onbewust, op zoek naar balans, omdat dit de natuurlijke staat van ons lichaam is. Daar waar emoties en gedachten stil liggen, daar waar de behoefte om iets te doen of om juist iets niet te willen afwezig zijn, is er sprake van balans. Prana is een energie die ervaren kan worden als er balans is, bijvoorbeeld in meditatie, yoga of massage. Prana kan ook voor een moment worden ervaren in bijvoorbeeld een mooi pakkend lied, een muziekstuk, schilderij, kunst of dans. In ons lichaam is de energie die het hoogst aanwezig is leidend. In de Tibetaanse Boeddhistische tantra maken we daar gebruik van door de hoogste energie te creëren in de vorm van prana, door middel van massage.

De massages in deze week

De massage workshops worden gegeven door Johan Raaijmakers. Voor elke massage workshop kiezen we uit:
– Prana flow massage – Prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.
– 5 elementen massage- Op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.
– MoonPoint / KamaMarma massage – Erogene zones, en punten die verbonden zijn met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.
– Kashmir massage. Een massage beleving van liefdevolle aanraking en koestering, op reis naar ieder plekje van je lichaam, waar je langzaam en teder, zacht, subtiel en gevoelig maar met volledige aandacht aangeraakt wordt. De Kashmir massage is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage, helend voor lichaam en geest.
– Inner flow massage. Een massage om contact te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

Dit is een greep van het massage aanbod. Het niveau en behoeften van de deelnemers en de onderwerpen die aangeraakt worden tijdens de cursus bepalen het definitieve programma. Maatwerk dus, dat aangevuld wordt met eventueel een 4 of 8 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga, enzovoorts. Kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

De link tussen Tango en lichaamsbewustzijn

Argentijnse Tango is een improvisatiedans die veel raakvlakken heeft met Tantra en Mindfulness. Steeds weer oefenen om met aandacht aanwezig te blijven geeft tango dansen bijvoorbeeld een meditatief aspect. Wat is er nodig om aandachtig aanwezig te kunnen blijven? Wat is er voor jou nodig om in jezelf te blijven rusten in contact met een partner? Ook werken we aan je lichaamsbewustzijn en de congruentie tussen hoofd, hart en hara; aan de afstemming tussen denken, voelen en Zijn. Zo leer je op een meer eenduidige manier bewegen.

De combinatie van Mindful tango met tantra massage maakt deze week uitermate geschikt voor meer diepgang. We leren dansen vanuit de onderliggende tango essenties, zoals leiden en volgen, aanwezigheid, balans, polariteit, sensualiteit, verbinding, in je as staan, muzikaliteit, aarding. In combinatie met de massages laat je dit steeds meer in je lichaam landen. De tango raakt zo ook aan diepere verlangens en kwaliteiten die ook in je dagelijks leven spelen.

Het spel van leiden en volgen

Het centrale thema in tango is het spel tussen leiden en volgen. Leiden gaat over je mannelijke energie belichamen met een duidelijke intentie, scheppend, doorsnijdend. Wat is er nodig om te leiden zonder dwingend, duwend of juist te aarzelend te zijn? Volgen vanuit je vrouwelijke energie is in actieve overgave dansen, ontvangend, creatief. Wat is er nodig om te volgen, je leider volledig te ontvangen maar tegelijkertijd in je creatieve kracht te blijven staan?

We spelen deze week met de mannelijke en vrouwelijke energie in iedereen. Ben je meer een leider of een volger, of vind je beide rollen even leuk? Het kan een verrijking zijn om beide aspecten in jezelf te proeven; het kan ook zijn dat je juist één van de rollen wilt onderzoeken. Je volgt hierin eigen keuze. Zo spelen met de polariteit en de energie kan je ook laten ervaren hoe je de passie in je relatie kunt verdiepen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, singles, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Ervaring met Tango of massage is niet nodig. We zoeken wel naar een redelijke balans van mannen en vrouwen.
Meer informatie over onze unieke les-aanpak vind je op de pagina over Mindful tango.

De Tango en Massage workshops worden beiden 2 maal per dag gegeven. We bepalen in overleg in welke groep je zit, zodat ook de balans tussen stellen en mensen die als single komen in beide groepen goed is.

Koppels worden in de workshops gevormd en kunnen wisselen, bestaande koppels kunnen kiezen om samen te gaan of ervaring op te doen met anderen. Tantra leert je de gelijkwaardigheid tot de ander te zien, en stelt vragen als hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet? Allemaal onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen.

De locatie

We verblijven op de mooie bosrijke omgeving van Meeuwenveen in Havelte. We verblijven in gebouw 2 waar we een grote danszaal en een compacte massage ruimte tot onze beschikking hebben. Voor de koppels hebben we 2 persoons kamers met eigen wastafels en 1 persoons bedden die tegen elkaar kunnen worden geschoven. Kamers voor de singles zijn 2 en 3 persoons waar we steeds slapen met andere deelnemers van hetzelfde geslacht. Je kan je eigen beddengoed meenemen of deze huren. Er is voldoende gedeelde sanitair. We nemen een kok mee die 3 maal daags een heerlijke maaltijd voor ons verzorgt. De maaltijden zijn voedzaam en vegetarisch en met allergieën kan rekening gehouden worden. Kortom een vorstelijk verblijf…..

Docenten

Franc Duking, Johan Raaijmakers (Tantra Atma) en Jeannine de Klerk.

Prijs en aanmelding

5 daagse Tantra & Tango retraite van 7 februari 14 uur tot zondag 11 februari 16 uur 2024.
In gebouw 2 op Meeuwenveen in Havelte.
Prijs per persoon 795 euro all in.
Mocht je voor jou administratie een factuur willen van de retreat dan is de genoemde prijs excl. btw.

Opgeven voor deze week doe je op de site van Johan: Tantra Atma .

Als je meer wilt weten, bijvoorbeeld over de invulling van de tango in deze week, vul dan onderstaand contactformulier in.
- Artikelen -

  1. Tantra tango weekendretraite voor beginners - Nederland
  2. Mindful Tango & Tantra massage retraite - Nederland
  3. Mindful tango & Tantra massage zomerweek - Frankrijk
  4. Tantra Tango zomerweek Frankrijk
  5. Wat is Mindful tango?
  6. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -