Tango Essential Dagen

Dit najaar organiseren we vier Tango Essential Dagen. Wat helpt om je dans naar een ander niveau te brengen? Alle tijd om je in één van de essenties van de tango te verdiepen! Elke maand een Tango Essential Dag met een ander thema. Voor alle niveaus, vanaf een half jaar ervaring.

De Argentijnse tango is een dans die heel veel verschillende essenties raakt. Samen tango dansen gaat onder andere over verbinding en improvisatie, intentie en overgave, leiden en volgen, aanwezigheid en dissociatie, passie en sensualiteit. Onze Mindful tango aanpak laat je de tango ontdekken vanuit deze essenties; de passen en figuren komen dan als vanzelf. Think less, feel more…


Tango Essential Data en Thema’s

Zondag 30 september.
Thema: The art of connection – Presence, Posture & Purpose.

Zondag 21 oktober.
Thema: Axis and clarity – Turns.

Zondag 18 november.
Thema: Dissociation – The magic of the naturally spiralling spine.

Zondag 16 december.
Thema: Use of rhythm – Effortless musicality.

Je kunt elke Tango Essential Dag losstaand volgen. Er is ook een samenhang in de 4 dagen, zodat je er 3 of 4 kunt volgen als cursus. Maximaal 8 paren per dag.

Wat doen we in deze Essential Tango Dagen?

Een dag biedt verdieping in de vorm van een dubbele workshop over dit ene thema. In het totaal 3 uur lang ontdekken en integreren in je dans. Iedereen werkt op zijn eigen niveau. We houden de groep klein zodat er genoeg individuele aandacht is. Aan het eind is er ruimte om te oefenen.

De workshops starten met oefeningen om je de tango-essentie in je lichaam te laten ervaren. We gebruiken het dan in de dans, het spel van leiden en volgen, de verbinding, de communicatie. We leren je de essentie toe te passen in een dynamische tangofiguur. We besteden genoeg tijd zodat je de essentie en de figuur in je lichaamsgeheugen kunt oefenen. Natuurlijk kijken we ook hoe je dit alles in de muziek kunt dansen.
Deze workshops kun je onze Mindful Tango aanpak uitgebreid ervaren.

Essential Tijden

10.45 tot 11.00 uur – aankomst, indansen
11.00 tot 12.30 uur – Workshop 1
12.30 tot 13.00 uur – pauze (neem zelf lunch mee)
13.00 tot 14.30 uur – Workshop 2
14.30 tot 15.00 uur – practica

Lokatie

La Cappella, Oude Velperweg 36A, Arnhem

Docenten

Franc Duking en Natalia Saklakova

Prijs

€ 45,- per persoon per dag.
Drie Essential Dagen voor € 125,- per persoon.
Vier Essential Dagen voor € 160,- per persoon.
Korting voor voltijds studenten & Arnhem Card houders op aanvraag.


Aanmelding

Als u graag een plek reserveren voor één of meerdere Tango Essential Dagen, vul dan onderstaand formulier in. Belangrijk voor nu is dat u vermeldt om welke dagen het gaat en of u alleen of met een partner komt. Na ontvangst wordt zo snel mogelijk een bevestiging en verdere informatie verstuurd.- Artikelen -

  1. Tango Essential Dagen
  2. Amor de Tango on the move
  3. Mindful tango - onze methode
  4. TangoCoaching

- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -