Tango Fundamentals Najaar 2021

Wat helpt om je dans naar een ander niveau te brengen? Alle tijd en persoonlijke begeleiding om je in één van de essenties van de tango te verdiepen! Dans je al wat langer en wil je je basis en je verbinding verdiepen? Ben je net gestart met tango en wil je je dans verder ontwikkelen? Dan zijn deze Fundamentals voor jou.

De Argentijnse tango is een dans die aan veel verschillende dingen raakt. Samen tango dansen gaat in de basis over essenties als verbinding en improvisatie, intentie en overgave, leiden en volgen, aanwezigheid en dissociatie, passie en sensualiteit. Onze Mindful tango aanpak laat je de tango ontdekken vanuit deze onderliggende laag; de passen en figuren komen dan als vanzelf. We starten vanuit het lichaam; het gevolg is een meer ontspannen connectie tussen buik, hart en hoofd. Dit maakt het mogelijk om met open hart verbinding te maken met de ander. Think less, feel more…


Fundamentals – elke 3e zaterdag van de maand

Zaterdag 16 oktober -
Ontspannen omhelzing; intentie en overgave.

Zaterdag 20 november -
Sensuele spiralen; ocho’s en draaien

Zaterdag 18 december -
Looptechniek; dansen buiten de gebaande paden

Zaterdag 15 januari -
Ritmisch en speels dansen


Waarom een Fundamental?

Als je aan de basis van je dans werkt verdiept je hele dans zich. Een Fundamental doet dit in de vorm van een dubbele workshop over één thema. De workshops starten met oefeningen om je de essentie in je lichaam te laten ervaren, ermee te spelen en ontdekken. We gebruiken het dan in de dans, het spel van leiden en volgen, de verbinding, de communicatie. We leren je de essentie toe te passen in een dynamische tangofiguur. We besteden genoeg tijd zodat je dit alles in je lichaamsgeheugen kunt opnemen. Natuurlijk kijken we ook hoe je het de muziek kunt dansen.

Deze workshops kun je onze Mindful Tango aanpak uitgebreid ervaren. In het totaal 4 uur lang ontdekken en integreren in je dans. Iedereen werkt op zijn eigen niveau. We houden de groep klein zodat er genoeg individuele aandacht is. Aan het eind is er ruimte om te oefenen.

Fundamental Tijden

10.45 tot 11.00 uur – indansen
11.00 tot 13.00 uur – Workshop 1
13.00 tot 13.45 uur – pauze (neem zelf je lunch mee)
13.45 tot 15.45 uur – Workshop 2
15.45 tot 16.00 uur – oefenen / uitdansen

Let op: De Fundamental van 18 december heeft afwijkende tijden:
12.00 tot 12.15 uur – indansen
12.15 tot 14.15 uur – Workshop 1
14.15 tot 15.00 uur – pauze (neem zelf je lunch mee)
15.00 tot 17.00 uur – Workshop 2
17.00 tot 17.15 uur – oefenen / uitdansen

Tango in tijden van Corona – hoe ziet dat er uit?

De Corona maatregelen en het dans-protocol zijn aangescherpt.
Om de kans op verspreiding van besmettingen zo klein mogelijk te houden hebben wij besloten om van deelnemers te vragen dat ze bij aankomst een QR code / Corona Toegangsbewijs kunnen laten zien, of een negatieve antigeen-test van diezelfde dag (zelftest). Natuurlijk blijft eenieder thuis bij verschijnselen die aan Corona gerelateerd zijn. We gaan ervan uit dat iedereen hier zo zorgvuldig mogelijk mee omgaat.

De zaal waar we dansen is prima geventileerd, en voor goede hygiënemaatregelen wordt gezorgd. Er is genoeg ruimte op de vloer om 1,5 meter afstand te houden van andere paren. Uit voorzorg wisselen we dit weekend ook niet tussen danspartners.

Lokatie

La Cappella, Oude Velperweg 36A, Arnhem

Docenten

Franc Duking en wisselende partner.

Prijs

€ 60,- per persoon.
Serie-korting: Drie Fundamentals voor € 160,- per persoon. Vier Fundamentals voor € 210,- per persoon.
Maximaal 8 dansparen.
Check ook onze voorwaarden .


Aanmelding

Als u een plek wilt reserveren voor deze Tango Fundamental, vul dan onderstaand formulier in. Belangrijk voor nu is dat u de naam en email van Uw danspartner vermeldt. Als u nog een partner zoekt proberen we u te matchen. Uw plek wordt dan pas gereserveerd bij het vinden van een partner. Na ontvangst van uw aanmelding wordt zo snel mogelijk een bevestiging en verdere informatie verstuurd.- Artikelen -

  1. Beginnersweekend Mindful Tango
  2. Tango Fundamentals Najaar 2021
  3. Wat is Mindful tango?
  4. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -