Tango Fundamentals Voorjaar 2021

Wat helpt om je dans naar een ander niveau te brengen? Alle tijd en persoonlijke begeleiding om je in één van de essenties van de tango te verdiepen! Dans je al wat langer en wil je je basis en je verbinding verdiepen? Ben je net gestart met tango en wil je je dans verder ontwikkelen? Dan zijn deze Fundamentals voor jou.

De Argentijnse tango is een dans die aan veel verschillende lagen raakt. Samen tango dansen gaat in de basis over essenties als verbinding en improvisatie, intentie en overgave, leiden en volgen, aanwezigheid en dissociatie, passie en sensualiteit. Onze Mindful tango aanpak laat je de tango ontdekken vanuit deze onderliggende laag; de passen en figuren komen dan als vanzelf. We starten vanuit het lichaam; het gevolg is een meer ontspannen connectie tussen buik, hart en hoofd. Dit maakt het mogelijk om met open hart verbinding te maken met de ander. Think less, feel more…

Tango in tijden van Corona – hoe ziet dat er uit?
Een Fundamental gaat door als de maatregelen voldoende worden versoepeld.
Onder het dan hopelijk geldende dans-protocol mag je dansen met je vaste danspartner uit het zelfde huishouden. Het aantal paren is gehalveerd, tussen de paren zorgen we dat de 1,5 meter gewaarborgd blijft. De zaal waar we deze Fundamentals geven zijn prima geventileerd, en voor goede hygiënemaatregelen wordt natuurlijk gezorgd.
We raden iedereen ten sterkste aan om buiten de dans om (in de gang, bij binnenkomst etc) een mondkapje te dragen. Wij als docenten kunnen voor uitleg als gewenst binnen de anderhalve meter komen, maar dragen dan ook een mondkapje.
Wij hebben er heel veel zin in; samen tango leren dansen is natuurlijk een prachtige manier om de verbinding te vieren!

We hebben flexibele data gepland – zo gauw de versoepeling van de Corona maatregelen dat toelaat starten we weer!
Als een datum gecancelled wordt kun je je plek en betaling natuurlijk meenemen naar één van de volgende Fundamentals.


Fundamentals – Data en Thema’s

De Fundamentals van 30 januari, 14 maart en 10 april zijn VERPLAATST VANWEGE CORONA.

Vanzelfsprekend houden we een slag op de arm welke datum de maatregelen weer dusdanig versoepeld worden dat we weer onze eerste Corona-proof Fundamental van dit jaar mogen doen. Die eerste workshop dag wordt natuurlijk heel speciaal! Het eerste thema wordt dan ook “Vier benen, twee zielen, één hart – verbinding na de lockdown”.

Zondag 9 mei –
Thema volgt

Zaterdag 12 juni -
Thema volgt

Je kunt elke Tango Fundamental losstaand volgen. Er is ook een opbouw in de dagen, zodat je ze kunt volgen als cursus. Maximaal 8 paren per keer.

Waarom een Fundamental?

Als je aan de basis van je dans werkt verdiept je hele dans zich. Een Fundamental doet dit in de vorm van een dubbele workshop over één thema. De workshops starten met oefeningen om je de essentie in je lichaam te laten ervaren, ermee te spelen en ontdekken. We gebruiken het dan in de dans, het spel van leiden en volgen, de verbinding, de communicatie. We leren je de essentie toe te passen in een dynamische tangofiguur. We besteden genoeg tijd zodat je dit alles in je lichaamsgeheugen kunt opnemen. Natuurlijk kijken we ook hoe je het de muziek kunt dansen.

Deze workshops kun je onze Mindful Tango aanpak uitgebreid ervaren. In het totaal 4 uur lang ontdekken en integreren in je dans. Iedereen werkt op zijn eigen niveau. We houden de groep klein zodat er genoeg individuele aandacht is. Aan het eind is er ruimte om te oefenen.

Fundamental Tijden

Zondag 9 mei:
10.45 tot 11.00 uur – indansen
11.00 tot 13.00 uur – Workshop 1
13.00 tot 13.45 uur – pauze (wij zorgen voor soep, neem zelf een lichte lunch mee)
13.45 tot 15.30 uur – Workshop 2
15.30 tot 16.00 uur – oefenen / uitdansen

Zaterdag 12 juni:
12.45 tot 13.00 uur – indansen
13.00 tot 15.00 uur – Workshop 1
15.00 tot 15.45 uur – pauze (wij zorgen voor soep, neem zelf een lichte lunch mee)
15.45 tot 17.30 uur – Workshop 2
17.30 tot 18.00 uur – oefenen / uitdansen

Lokatie

La Cappella, Oude Velperweg 36A, Arnhem

Docenten

Franc Duking en Natalia Saklakova.

Prijs

€ 60,- per persoon per keer.
Drie Fundamentals voor € 160,- per persoon.
Vier Fundamentals voor € 210,- per persoon.
Check ook onze voorwaarden .


Aanmelding

Als u een plek wilt reserveren voor één of meerdere Tango Fundamentals, vul dan onderstaand formulier in. Belangrijk voor nu is dat u vermeldt om welke dagen het gaat, met de naam en email van Uw danspartner. Als u nog een partner zoekt proberen we u te matchen. Uw plek wordt dan pas gereserveerd bij het vinden van een partner. Na ontvangst van uw aanmelding wordt zo snel mogelijk een bevestiging en verdere informatie verstuurd.- Artikelen -

  1. Tantra & Tango Week Frankrijk
  2. Beginnersweekend Mindful Tango
  3. Wat is Mindful tango?
  4. Tango Fundamentals Voorjaar 2021
  5. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -