Tango Fundamental Workshops 2022

Wat helpt om je dans naar een ander niveau te brengen? Alle tijd en persoonlijke begeleiding om je in één van de essenties van de tango te verdiepen! Dans je al wat langer en wil je je basis en je verbinding verdiepen? Ben je net gestart met tango en wil je je dans verder oefenen en ontwikkelen? Dan zijn deze Tango Fundamentals voor jou.

De Argentijnse tango is een dans die aan veel verschillende dingen raakt. Samen tango dansen gaat in de basis over essenties als verbinding en ontspanning, intentie en overgave, leiden en volgen, aanwezigheid en dissociatie, passie en sensualiteit, improvisatie. Onze Mindful tango aanpak laat je de tango ontdekken vanuit deze onderliggende laag; de passen en figuren komen dan als vanzelf. We starten vanuit het lichaam; het gevolg is een meer ontspannen connectie tussen buik, hart en hoofd. Dit maakt het makkelijker om met open hart verbinding te maken met de ander. Think less, feel more…


Fundamentals najaar – een nieuwe serie. De 3e of 4e zaterdag van de maand.

Zaterdag 22 oktober, 26 november, 17 december, 21 januari.

Thema 22 oktober: As, draaien en blijven – ocho’s en variaties
Thema 26 november: Intentie en antwoord – versnellingen en vertragingen
Thema 17 december: Sensualiteit en elegantie – kadootjes in de tango
Thema 21 januari: Muzikaliteit en improvisatie – legato en staccato


Waarom een Fundamental Workshop?

Als je aan je lichaamsbewustzijn werkt verdiept je hele dans zich. Een Fundamental doet dit in de vorm van een dubbele workshop over één thema, één tango essentie. De workshops starten met oefeningen om je de essentie vanuit je lichaam te laten ervaren, ermee te spelen en ontdekken. We gebruiken het daarna in de dans, het spel van leiden en volgen, de verbinding, de communicatie. We leren je het dan toe te passen in een dynamisch tangofiguur. Je krijgt genoeg tijd om te dansen zodat je dit alles in je lichaamsgeheugen kunt opnemen. Natuurlijk kijken we ook hoe je het in de muziek kunt vormgeven.

Deze workshops kun je onze Mindful Tango aanpak uitgebreid ervaren. Iedereen werkt op zijn eigen niveau. We houden de groep klein zodat er genoeg individuele aandacht is. Aan het eind is er ruimte om te oefenen.

Tijden

10.45 tot 11.00 uur – indansen
11.00 tot 13.00 uur – Workshop 1
13.00 tot 13.45 uur – pauze (wij zorgen voor soep; neem zelf de rest van je lunch mee)
13.45 tot 15.45 uur – Workshop 2
15.45 tot 16.00 uur – oefenen / uitdansen

Tango in tijden van Corona – hoe ziet dat er uit?

Deelnemers hoeven niet meer te testen of een QR code te hebben. Wel willen we mensen vragen thuis te blijven bij verschijnselen die aan Corona gerelateerd zijn. We gaan ervan uit dat iedereen hier zo zorgvuldig mogelijk mee omgaat.
De zaal waar we dansen is prima geventileerd, en voor goede hygiënemaatregelen wordt gezorgd.

Lokatie

La Cappella, Oude Velperweg 36A, Arnhem

Docenten

Franc Duking en wisselende partner.

Prijs

€ 60,- per persoon.
Serie-korting voor dit najaarseizoen: Drie Fundamental Workshops voor € 160,- per persoon. Vier Fundamentals voor € 210,- per persoon.

Maximaal 10 dansparen. De dag gaat door bij minimaal 4 paren.
Check ook onze voorwaarden .


Aanmelding

Als u een plek wilt reserveren voor deze Tango Fundamental Workshops, vul dan onderstaand formulier in. Belangrijk is dat u naast de gewenste data ook de naam en email van Uw danspartner vermeldt. Na ontvangst van uw aanmelding wordt zo snel mogelijk een bevestiging en verdere informatie verstuurd.
Als u nog een partner zoekt proberen we u te matchen. Uw plek wordt dan pas gereserveerd bij het vinden van een partner.- Artikelen -

  1. Tantra Tango Zomerweek Frankrijk
  2. Mindful tango & Tantra massage Zomerweek Frankrijk
  3. Beginnersweekend Tantra Tango
  4. Tango Fundamental Workshops 2022
  5. Wat is Mindful tango?
  6. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -