Franc Duking

Een portret van Franc Duking Franc is een gedreven, enthousiaste docent met een natuurlijk gevoel voor wat mensen nodig hebben om zich te verbinden. Zijn passie is het stimuleren van aanwezigheid in het contact tussen mensen. Dit doet hij onder andere door Mindful Tango uit te dragen.

“Tijdens mijn eerste Argentijnse tangoles werd ik gegrepen door het spel met het contact op de prachtige muziek. Ik was me toen net aan het verdiepen in bewuster leven. De paralellen met tango leren dansen waren voor mij diep voelbaar. Bijvoorbeeld de uitdaging om samen in het nu aanwezig te blijven. Om de volgende stap steeds weer samen in het moment te laten ontstaan.”

Alweer 15 jaar geeft Franc tango lessen. Hij geniet ervan om beginners de rijkdom van de Argentijnse tango te laten ontdekken. De uitdaging ligt voor hem in het vinden van de ontspannen beweging binnen elk danspaar. Hij onderzoekt graag het verdiepen van de connectie, het vinden van je vrijheid binnen de omhelzing met een partner. Hierin begeleidt hij ook graag gevorderde dansers. Hij wordt enthousiast door de eigenheid en schoonheid van de verbinding binnen elk danspaar.

Franc geeft ook les in Utrecht bij Argentijnse Tango Anna Rosa.
Daarnaast is hij staflid bij LIFE! , een democratische school in Landsmeer.

- Artikelen -

  1. Mindful Tango inspiratie
  2. Aanmelden en voorwaarden
  3. Franc Duking
  4. Natalia Saklakova
  5. Evelien Biesheuvel

- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -