Franc Duking

Mijn passie is het stimuleren van aanwezigheid en levendigheid in het contact tussen mensen. Hierdoor heb ik een helder oog ontwikkeld voor wat mensen nodig hebben om zich dieper te verbinden. Het leren van een dans vanuit pasjes laat veel mensen juist in hun hoofd gaan en een ervaring hebben dat dansen moeilijk is. Mindful Tango heb ik ontwikkeld als lesmethode, als een natuurlijke manier om samen te leren dansen. De dans ontstaat hierbij direct vanuit je lichaam, vanuit de verbinding met elkaar en met je hart. Zo de tango leren is ontzettend leuk, samen spelen en kan ook een spiegel zijn voor hoe je jezelf in de wereld beweegt.

Tijdens mijn eerste Argentijnse tangoles die ik volgde, in 1999, werd ik gegrepen door het spel met het contact op de prachtige muziek. Ik was me toen ook aan het verdiepen in bewuster leven. De paralellen met tango waren voor mij meteen voelbaar. Bijvoorbeeld de uitdaging om samen in het nu aanwezig te blijven. Om de volgende stap steeds weer samen in het moment te laten ontstaan. Mijn tango invloeden zijn onder anderen Eric Jeurissen (Nijmegen), Murat Erdemsel and Marcelo “El Chino” Gutierrez (Buenos Aires).

Tango en tantra versterken elkaar in al hun raakvlakken. In onze Tantra Tango workshops combineer ik mijn tantra en tango ervaring tot een speelse ontdekkingsreis van hoofd, hart en buik. Een fascinerende oefening in de afstemming tussen denken, voelen en Zijn. Heerlijk om hiermee de diepte in te gaan.

- Artikelen -

  1. Aanmelden en voorwaarden
  2. Tango
  3. Franc Duking
  4. Jeannine de Klerk
  5. Evelien Biesheuvel

- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -