Franc Duking

English: read below.
Franc is een gedreven, enthousiaste docent met een getraind oog voor wat mensen nodig hebben om zich dieper te verbinden. Zijn passie is het stimuleren van aanwezigheid en levendigheid in het contact tussen mensen.
Dit doet hij onder andere door Mindful Tango uit te dragen.

“Tijdens mijn eerste Argentijnse tangoles werd ik gegrepen door het spel met het contact op de prachtige muziek. Ik was me toen ook aan het verdiepen in bewuster leven. De paralellen met tango leren dansen waren voor mij meteen voelbaar. Bijvoorbeeld de uitdaging om samen in het nu aanwezig te blijven. Om de volgende stap steeds weer samen in het moment te laten ontstaan.”

Alweer meer dan 20 jaar geeft Franc tango lessen. Hij geniet ervan om beginners de rijkdom van de Argentijnse tango te laten ontdekken. De uitdaging ligt voor hem in het vrijmaken van de natuurlijke ontspannen beweging voor ieder individu. Onderzoeken, toestaan en uitdrukken wat er in het moment voelbaar is. Hierin begeleidt hij ook graag gevorderde dansers. Hij wordt enthousiast door de eigenheid en schoonheid van de verbinding binnen elk danspaar.

English

I have been a teacher of Argentine tango for over 15 years. My passion is to empower people to connect to themselves and others from a space of presence and aliveness, of relaxation and allowing all that is in the moment.

My tango influences include Eric Jeurissen (Nijmegen), Murat Erdemsel and Marcelo “El Chino” Gutierrez (Buenos Aires). My path of learning and teaching tango has always run parallel with my path of conscious living. My experience in this ranges from Energetic Bodywork and meditations to Inquiries, Tantra (several schools) and Non-Violent Communication.

I combine tango with my conscious living experience to teach Mindful Tango. I am 55 years old.

- Artikelen -

  1. Aanmelden en voorwaarden
  2. Tango
  3. Franc Duking
  4. Natalia Saklakova
  5. Evelien Biesheuvel

- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -