Wat is Mindful tango?

Mindful tango is samen dansen in het moment. Vanuit ontspanning leren dansen, sensualiteit, polariteit. Ontdek wat er nodig is om de verbinding te verdiepen. Spelen met leiden en volgen, elkaar als vanzelf aanvoelen. Mindfulness, maar dan samen! Think less, feel more…

Dansen in verbinding

De Argentijnse tango is een speelse, sensuele improvisatiedans. Er zijn geen van te voren vastgelegde figuren. De dans ontstaat in het moment, vanuit verbinding met jezelf, met je partner en met de prachtige muziek. In onze mindful tango lessen ervaar je wat er nodig om in je eigen centrum aan te komen. We activeren je sensitief lichaamsbewustzijn en maakt van daaruit verbinding. Je onderzoekt met elkaar wat er nodig is om direct vanuit je lichaam te communiceren. Zo leer je de basisbewegingen en figuren van de tango.

Tango is voor iedereen

Onze mindful aanpak zorgt ervoor dat je als vanzelf tango leert dansen. Je hoeft geen moeilijke volgordes van passen te onthouden. Iedereen kan zo de Argentijnse tango leren. Voor een impressie van onze lessen bekijk het filmpje hiernaast.
We geven op zo’n manier les dat je al snel op salons (dansavonden) kunt gaan dansen. Welkom in het thuis dat tango heet …

Wat is tango voor jou?

Passie, speelsheid, muzikaliteit, leiden en volgen, samen dansen, staan in jezelf, verstilling, sensualiteit – de Argentijnse tango heeft vele kanten.
Als je wilt kan tango je stimuleren om nieuwsgierig te zijn naar jezelf. Een uitnodiging om te mogen spelen met wat er in je gebeurt. Om met ontspannen aandacht in het nu te leren blijven, of om meer lichaamsbewustzijn en te ontwikkelen. Elke dans kan weer een nieuwe ontmoeting en ontdekking zijn.

Tango leren is jezelf ontdekken. Tango dansen is jezelf loslaten.
TangoZen

Een van de belangrijkste dingen in de tango is de uitwisseling tussen leider en volger. Een uitnodiging voor een man om echt man te zijn, en voor een vrouw om echt vrouw te zijn. Beide dansers hebben een andere inbreng, maar zijn wel gelijkwaardig. Het is ook leuk om beide rollen te ervaren.
Tango leren en tango gaan dansen is natuurlijk ook ontzettend leuk, vol humor en samen genieten.

Tango techniek en oefenen

In onze lessen leren we een woordenschat van bewegingen in de tango. We besteden veel tijd aan het leren van goede techniek hiervan. Speciale aandacht is er voor houding, balans, lopen en je as. Door eenduidig te leren bewegen is er minder “ruis” tussen de dansers. Dan kun je makkelijker in contact blijven en je steeds meer door de muziek laten leiden.

We gebruiken oefeningen die je meer bewegingsvrijheid en sensitiviteit laten ervaren. Als vanzelf ontdekken we van daaruit passen en figuren in de tango. We onderzoeken hoe je de bewegingen op jouw manier duidelijk uit kunt voeren. We oefenen de bewegingen in je lichaam, zodat je minder hoeft na te denken over de passen. Zo voelt tango dansen net zo gewoon als ademen.

Master technique and then forget about it and be natural.
Anna Pavlova

Cursusaanbod

Dit seizoen bieden we cursussen aan in Arnhem, op zondagmiddag. Niveau’s Beginners (Basis 1), Basis 2, Half Gevorderd en Gevorderd.
Er zijn geen cursussen in Utrecht en Veenendaal dit voorjaar.

- Artikelen -

  1. Gratis Mindful Tango Dag Amsterdam
  2. Arnhem Najaar 2017
  3. Gratis Mindful Tango Dag Arnhem
  4. Amsterdam Najaar 2017 Mindful Tango Intensive
  5. Wat is Mindful tango?
  6. Prive tango-coaching

- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -