Tantra Tango zomerweek Frankrijk

Op zoek naar een heerlijke zomerweek? Ontdek de rijkdom van het huwelijk tussen tantra en tango! Verdiep je tango door als vanzelf vanuit je kern je dans te laten ontstaan. De tantra en de tango vragen je allebei om steeds meer vanuit verbinding met het hart te bewegen, om je lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.
Deze week is speciaal bedoeld voor half gevorderde dansers, of voor mensen die al eerder bij ons een weekend of week hebben gedaan. De week is ook geschikt voor meer gevorderde dansers die meer ontspanning en verbinding in hun dans zoeken.

Deze retraite is een ontdekkingsreis waarin je wordt ondergedompeld in tantra, tango, beweging en meditatie onder deskundige begeleiding van Tantra Tango docent Franc Duking en yoga docent, tango liefhebster en coach Jeannine de Klerk. Het prachtige centrum Sadhaka in Frankrijk verzorgt de rest: rust, ruimte, vrijheid, lekker eten, zwemmen, wandelen, zonnen. Tel je dit alles op dan heb je een heerlijke actieve en verdiepende vakantie.

De beoefening van tantra en tango versterken elkaar wederzijds. Veel tantrische principes kun je direct lichamelijk ervaren in het leren van de tango. Zoals rusten in aanwezigheid, het samenspel van intentie en overgave, verwelkomen van je hele ervaring in het moment, verdiepen van balans en aarding. Spelen met verbinding, sensualiteit, polariteit en energie. Shakti dansend op de schoot van Shiva…..

Lichaamsbewustzijn en Zijnskwaliteiten

Een week Tantra Tango is daarom de Argentijnse tango verdiepen vanuit de kwaliteiten die ook in tantra centraal staan. Steeds weer oefenen om met aandacht aanwezig te blijven geeft tango dansen bijvoorbeeld een meditatief aspect. Wat is er nodig om aandachtig aanwezig te kunnen blijven? Wat is er voor jou nodig om in jezelf te blijven rusten in contact met een partner? Ook werken we aan je lichaamsbewustzijn en de congruentie tussen hoofd, hart en hara; aan de afstemming tussen denken, voelen en Zijn. Zo leer je op een meer eenduidige manier bewegen.

De Zijnskwaliteit voelbaar in zowel tantra als tango komen uit hetzelfde vaatje; het diepe verlangen naar verbinding met de onvoorwaardelijke liefde in jezelf. Vanuit je hart communiceer je je intentie en je grenzen naar de ander. Dit waarborgt de vrijheid om je sensualiteit en creativiteit vol te belichamen.

Het spel van leiden en volgen

Het centrale thema in tango is het spel tussen leiden en volgen. In het leiden onderzoeken we hoe je mannelijke energie te belichamen met een duidelijke intentie, scheppend, doorsnijdend. Wat is er nodig om te leiden zonder dwingend, duwend of juist te aarzelend te zijn? In het volgen werken we met je vrouwelijke energie. Wat is er nodig om te volgen, je leider volledig te ontvangen maar tegelijkertijd in je creatieve kracht te blijven staan? We zoeken jouw smaak van actieve overgave aan de dans.

We spelen deze week met de mannelijke en vrouwelijke energie in iedereen. Ben je meer een leider of een volger, of vind je beide rollen even leuk? Het kan een verrijking zijn om beide aspecten in jezelf te proeven; het kan ook zijn dat je juist één van de rollen wilt onderzoeken. Je volgt hierin eigen keuze. Zo spelen met de polariteit en de energie kan je ook laten ervaren hoe je de passie in je relatie kunt verdiepen.

Tango leren is jezelf ontdekken. Tango dansen is jezelf loslaten.
TangoZen

Een week vrij spelen met tantra en tango

Tantrische technieken die onder andere aan bod kunnen komen zijn oefeningen in aanwezigheid, inquiries, ademtechnieken, inner flute, aandachtige aanraking, spelen met de mannelijke en vrouwelijke energie, massage, grenzen aanvoelen en aangeven, uitvergroten van polariteit, circuleren van energie in jezelf en met je partner, meditatie.
Verdere inspiraties: contactimprovisatie, yoga, Wheel of Consent, bodyscan, Osho actieve meditaties, tantric dance. In deze training werken we met kleren aan.

Veel mensen associeren Tantra met seksualiteit. In onze Tantra Tangolessen kunnen sensualiteit, seksuele energie en polariteit tussen (dans)partners voelbaar worden. We gebruiken dit in dit weekend om de dans en de verbinding te onderzoeken en te verrijken, niet om richting seksualiteit te gaan.
Omdat Tantra tango direct uit het lichaam komt wordt iedereen in de eigen diepste verlangens en kwaliteiten uitgedaagd door deze dans. Tantra en tango onderzoeken is daarom iets dat je hele levenskwaliteit kan verbeteren. Deze zomerweek is daarnaast natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk, vol humor en samen genieten.


Ervaringen van deelnemers aan onze retraites

Voor als je niet alleen met je lijf maar ook met hart en ziel tango wil leren dansen. Waanzinnige ervaring.” Saniye

Ontzettend genoten. De mix tussen theorie, oefeing en dansen is perfect. De leraren zijn zeer kundig en gepassioneerd en zetten een heerlijk open en inspirerende sfeer neer. Zoveel zin in meer van dit! Dank je wel. ” D.

Ik heb niet alleen geleerd wat tangodansen betekent, maar ook heel veel over leiden, volgen en de relatie. Veel inspiratie gekregen en stof tot reflectie.” W.

Het voelen is een prachtige ingang om samen als partners te leren dansen. Voor ons is het de enige ingang die mogelijk is. Fijn dat we die nu ervaren hebben.” Roel en Danielle

Met aandacht voor onze grenzen heb jij mij laten voelen waar woorden ophouden. Bedankt voor deze intense ervaring. Hier komt echt alles samen; genieten, beleven, geven en nemen, vertrouwen en spanning.” Ingeborg

Werkelijk een geweldige ervaring, om zo in verbinding te dansen.“. Chantal

Tantra tango? Belichaamde tango.“. R.


Data

11 – 17 augustus 2024

Het programma

Op zondag aankomst tussen 16 en 18 uur, aankomen en slaapplek inrichten, daarna diner en in de avond een welkom en chillen bij het kampvuur.
10.00 – 12.30 ochtend workshop Tantra tango (5 ochtenden)
15.30 – 18.00 middag workshop Tantra tango (4 middagen)
21.00 – 22.00 diverse avond activiteiten en salons (vanuit Sadhaka georganiseerd, optioneel)
Dag 7 is afscheid, op zaterdag vertrek na het ontbijt tot 10.00 uur, of je blijft nog een week genieten van de rust of van een andere cursusweek.

Voor wie?

Deze week is bedoeld om je dans te verdiepen, om meer vrijheid en speelsheid te ervaren in je dans. Hij is geschikt voor half-gevorderde tot gevorderde Argentijnse tango dansers. Ervaring met tantra is niet nodig.
Heb je al een weekend of een week tango bij Franc gedaan? Of een seizoen beginnerslessen bij een andere Argentijnse Tangoschool? Als je in je tango de verbinding, het lopen en het dansen van ocho’s achterwaarts beheerst dan is deze week ook geschikt voor jou!

De week wordt gegeven in het Nederlands.

Kom alleen of met een partner. Geef het aan als je je zonder (dans)partner opgeeft. Het kan zijn dat er een wachtlijst ontstaat – we streven naar een redelijk evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen in deze week. Er is ruimte voor 24 deelnemers.
Heb je nog geen tango ervaring? Dan is de de beste manier om met tango te starten!

Locatie

Sadhaka, Le Moulin d’Orsennes 36190 Orsènnes, Frankrijk

Docenten

Franc Duking en Jeannine de Klerk.

Prijs en aanmelding

De prijs van deze week is afhankelijk van je keuze in overnachting; Sadhaka biedt hier verschillende mogelijkheden in.

6 persoons kamer: € 890,- per persoon
4 persoons kamer: € 940,- per persoon
3 persoons kamer: € 990,- per persoon
2 persoons kamer: € 1050,- per persoon
1 persoons kamer: € 1150,- per persoon
Eigen tent: € 925,- per persoon
Eigen caravan: € 965,- per persoon
Sadhaka tent: € 1045,- per persoon (tweede persoon € 30,- korting)
Sadhaka caravan: € 1085,- per persoon (tweede persoon € 30,- korting)

Prijzen zijn inclusief verblijf, maaltijden en cursus.

Opgeven voor deze week doe je op de site van Sadhaka Frankrijk.

Als je meer wilt weten, bijvoorbeeld over de invulling van de tango in deze week, vul dan onderstaand contactformulier in.- Artikelen -

  1. Tantra tango weekendretraite voor beginners - Nederland
  2. Mindful tango & Tantra massage zomerweek - Frankrijk
  3. Tantra Tango zomerweek Frankrijk
  4. Wat is Mindful tango?
  5. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -