Tantra tango Frankrijk - De magie van verbinding

Op zoek naar een heerlijke zomerweek? Stap in de rijkdom van het huwelijk tussen tantra en tango! Je dieper met jezelf verbinden, dan vanuit je kern jouw eigen unieke expressie te laten ontstaan. De tantra en de tango vragen je om steeds meer vanuit verbinding met het hart te bewegen. Kom het leven vieren; ervaar de magie van Tantra tango!

Deze week is speciaal bedoeld voor mensen met al enige ervaring in Argentijnse tango. Heb je al een weekend of week bij ons gedaan? Of een seizoen beginnerslessen bij een andere Argentijnse tangoschool? Als je in je tango het samen lopen en dansen van ocho’s achterwaarts beheerst dan is deze week voor jou! We laten deze week de tantra en de tango elkaar versterken en verdiepen. Niveau: vanaf beginners-2 / half-gevorderden.

De magie van verbinding – Tantra tango Zomerweek 13-19 augustus 2023

Als vanzelf afgestemd samen leren bewegen, spelen met de polariteit van leiden en volgen, in jezelf blijven rusten terwijl je je verbindt met een ander. Sensualiteit, magische momenten van verbinding en flow, met Shakti dansend op de schoot van Shiva! Een hele week onderzoeken, spelen en ontdekken wat voor jou de perfecte mix tussen tantra en tango betekent.

“De magie van verbinding” is een ontdekkingsreis waarin je wordt ondergedompeld in tantra, tango, beweging en meditatie onder deskundige begeleiding van Tantra tango docent Franc Duking en yoga docent, tango liefhebster en coach Jeannine de Klerk. Sadhaka verzorgt de rest: rust, ruimte, vrijheid, lekker eten, zwemmen, wandelen, zonnen. Tel je dit alles op dan heb je een heerlijke actieve en verdiepende vakantie.

Wat is Tantra tango?

De paden van tango en tantra lopen parallel. Veel tantrische principes kun je direct lichamelijk ervaren in het leren van de tango. Zoals rusten in aanwezigheid, intentie en overgave, verwelkomen van je hele ervaring, balans en aarding. We spelen met verbinding en sensualiteit, met leiden en volgen, het spel tussen het scheppende en het ontvangende principe, het laten samenkomen van denken en voelen in Zijn. De beoefening van tantra en tango versterkt elkaar zo wederzijds!

Een week Tantra tango is de Argentijnse tango leren en verdiepen vanuit de essenties die ook in tantra centraal staan. Steeds weer oefenen om met aandacht aanwezig te blijven geeft tango dansen een meditatief aspect. In het NU zijn, elke beweging is weer nieuw. De verbinding aangaan vanuit de zorgvuldigheid van een precies goed afgestemde ontmoeting. Duidelijk voelen en communiceren van je intentie en je grenzen naar anderen. Dit waarborgt de vrijheid om je sensualiteit en creativiteit vol te belichamen; Shakti dansend op de schoot van Shiva.

Aandacht en lichaamsbewustzijn

Voor het vinden van een dieper afgestemd samen bewegen richten we onze aandacht eerst naar binnen. Wat is er voor jou nodig om aandachtig aanwezig te kunnen zijn? Hoe voelt het om in je eigen centrum te rusten? Wat is er nodig om in jezelf te blijven rusten in verbinding met je partner?

Om je ervaring in de dans te verdiepen werken we aan je lichaamsbewustzijn. Zowel omlaag, de verbinding van je centrum met de aarde als omhoog, de verbinding met de hemel in een opgerichte as. We verdiepen de congruentie in beweging tussen hoofd, hart en hara, met de afstemming tussen denken, voelen en Zijn. Zo leer je op een meer natuurlijke manier bewegen. En dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat het onderscheid tussen jou en je partner wegvalt, en dat je als vanzelf als één danst.

Magische momenten van verbinding, passie en flow

De Argentijnse tango is een improvisatiedans. Er is geen afgesproken volgorde van passen. De dans gaat over samen in het moment vormgeven, samen loslaten. Dansen vanuit voelen, dansen vanuit je hart. Op zijn best geeft het dansen van tango magische momenten van diepe verbinding, van passie en van flow. Uit de verbinding met jezelf, met je partner en de prachtige muziek ontstaat elke keer een unieke dans. Tantra tango viert zo het leven zelf, omdat ze als vanzelf ontstaat uit deze verbinding, uit de inspiratie in het moment.

Het spel van leiden en volgen

Het centrale thema in tango is het spel tussen leiden en volgen. Leiden gaat over je mannelijke energie belichamen met een duidelijke intentie, scheppend, doorsnijdend. Wat is er nodig om te leiden zonder dwingend, duwend of juist te aarzelend te zijn? Volgen vanuit je vrouwelijke energie is in actieve overgave dansen, ontvangend, creatief. Wat is er nodig om te volgen, je leider volledig te ontvangen maar tegelijkertijd in je creatieve kracht te blijven staan?

We spelen deze week met het belichamen van mannelijke en vrouwelijke energie in iedereen. Ben je meer een leider of een volger, of vind je beide rollen even leuk? Het kan een verrijking zijn om beide aspecten in jezelf te proeven; het kan ook zijn dat je juist één van de rollen wilt onderzoeken. Je volgt hierin eigen keuze. Zo spelen met de polariteit en de energie kan je ook laten ervaren hoe je de passie in je relatie kunt verdiepen.

Tango leren is jezelf ontdekken. Tango dansen is jezelf loslaten.
TangoZen

Onderzoeken, humor en samen genieten

Tantra Tango is een directe spiegel voor de manier waarop je jezelf beweegt in de wereld. Verdiep je lichaamsbewustzijn, belichaam je as, kom aan in je bekken en gebruik dit om je dans en je leven te verrijken. Omdat de tango direct uit het lichaam komt wordt iedereen in de eigen diepste verlangens en kwaliteiten geraakt door deze dans. De Zijnskwaliteit voelbaar in zowel tantra als tango komen uit hetzelfde vaatje; het diepe verlangen naar verbinding met de onvoorwaardelijke liefde in jezelf. Een week Tantra tango onderzoeken is daarom iets dat niet alleen je dans verdiept, maar dat je hele levenskwaliteit kan verbeteren.
Tango leren en tango dansen is natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk, vol humor en samen genieten. De onderzoekende mindset maakt een speels en rijk gesprek mogelijk, waarin beide partners elkaar inspireren en verrassen.

Een week vrij spelen met Tantra en Tango

Tantrische technieken die onder andere aan bod kunnen komen: oefeningen in aanwezigheid, inquiries, ademtechnieken, inner flute, aandachtige aanraking, spelen met de mannelijke en vrouwelijke energie, massage, grenzen aanvoelen en aangeven, uitvergroten van polariteit, circuleren van energie in jezelf en met je partner, meditatie.
Verdere inspiraties: contactimprovisatie, yoga, Wheel of Consent, bodyscan, Osho actieve meditaties, tantric dance.
In deze training werken we met kleren aan.

Tango is vast heel moeilijk…

Dit misverstand houdt veel mensen tegen om tango te gaan leren. Onze manier van lesgeven zorgt ervoor dat je als vanzelf leert dansen, op een ontspannen manier. Tango gaat vooral over verbinding, over samen leren bewegen, over samen spelen; je hoeft geen volgordes van passen te onthouden. Dat maakt het makkelijk voor veel mensen met de angst dat dansen moeilijk is, of de overtuiging dat ze geen ritme kunnen houden.

Het programma

Op 13 augustus aankomst tussen 16 en 18 uur, aankomen en slaapplek inrichten, diner en welkom, in de avond het Sadhaka namenspel en chillen bij het kampvuur.
10.00 – 12.30 ochtend workshop Tantra tango (5 ochtenden)
15.30 – 18.00 middag workshop Tantra tango (4 middagen)
21.00 – 22.00 diverse avond activiteiten (vanuit Sadhaka georganiseerd, optioneel)
Dag 7 is afscheid, op 19 augustus vertrek na het ontbijt tot 10.00 uur, of je blijft nog een week genieten van de rust of van een andere cursusweek.

Voor wie?

Voor half-gevorderde tango dansers die meer magie in hun dans willen ervaren. Voor ervaren tantrika’s of mensen die willen kennismaken met het tantrische pad. Kom alleen of met een partner. Geef het aan als je je zonder (dans)partner opgeeft. We streven naar een redelijk evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen in deze week.
Er is ruimte voor 24 deelnemers.

Locatie

Sadhaka, Le Moulin d’Orsennes 36190 Orsènnes, Frankrijk

Docenten

Franc Duking en Jeannine de Klerk.

Prijs en aanmelding

De prijs van deze week is afhankelijk van je keuze in overnachting; Sadhaka biedt hier verschillende mogelijkheden in. Kijk op de site van Sadhaka voor meer informatie en om je op te geven voor deze week.

Als je specifiek meer wilt weten over de invulling van de tango in deze week, vul dan onderstaand contactformulier in.- Artikelen -

  1. Tantra tango Frankrijk - De magie van verbinding
  2. Mindful tango & Tantra massage Zomerweek Frankrijk
  3. Beginnersweekend Tantra Tango
  4. Wat is Mindful tango?
  5. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -