Mindful tango & Tantra massage Zomerweek Frankrijk

Tantra & Tango hebben veel raakvlakken, waarvan de mooiste overeenkomst is dat je je laat leiden vanuit je hart. Deze Mindful tango & tantra massage zomerweek is dan ook veel meer dan dans of massage, het is een vorm van zijn. Het gaat niet om de pasjes of massage technieken, het gaat over afstemming vanuit het hart in het moment….

Tantra & Tango, een ontmoeting vanuit het hart

Deze week is een ontdekkingsreis waarin je wordt ondergedompeld in tantra massage, tango, beweging en meditatie. En dat op een heerlijke plek, het creatief en spiritueel centrum Sadhaka in midden Frankrijk. De week is onder deskundige begeleiding van Tantra masseur Johan Raaimakers en Mindful Tango docent Franc Duking. Sadhaka verzorgt de rest: rust, ruimte, vrijheid, lekker eten, zwemmen, wandelen, zonnen. Tel je dit alles op dan heb je een heerlijke, actieve en verdiepende vakantie!

Waarom tantra massage en mindful tango? Deze combinatie heeft een enorme meerwaarde. Het leren van tantra massage en mindful tango versterkt elkaar in energie, lichaamsbewustzijn en beweging. Het zijn beiden ingangen om met aandacht je te verbinden met jezelf, met je lichaam, met je prana energie, met je hartsverlangen. Vind meer zelf-acceptatie en balans, om van daaruit in verbinding, aanraking en beweging te gaan met de ander. Tantra massage en tango is natuurlijk ook gewoon genieten, van hartsverbinding, van aanraken en aangeraakt worden. Het is de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. Geen ervaring met tango of tantra massage nodig.

Data

21 – 28 augustus 2022

Het programma

Op 21 augustus aankomst tussen 16 en 18 uur, aankomen en slaapplek inrichten, diner en welkom.
In de avond het Sadhaka namenspel en chillen bij het kampvuur.

Dagelijks:
08.45 – 09.15 Zonnegroet (optioneel)
10.00 – 12.30 ochtend programma (6 ochtenden)
14.30 – 17.30 middag programma (5 middagen)
21.00 – 22.00 diverse avond activiteiten (optioneel)

Dag 1: Ochtend – speelse kennismaking met dans, beweging en Moonpoint massage.
Middag – tangoworkshop over verbinding en aanwezigheid.
Dag 2: Ochtend – een tangoworkshop over polariteit en het spel van leiden en volgen.
In de middag doen we de Prana flow massage rugzijde, geven en ontvangen.
Dag 3: Ochtend – een tangoworkshop over lopen, versnellingen, vertragingen en sensualiteit.
Middag – Prana flow massage, voorzijde.
Dag 4: Ochtend – speelse tangoworkshop over draaien, elegantie en voelbaar maken van je as.
Vrije middag
Dag 5: Ochtend – een tangoworkshop waarin we kijken wat jij individueel nodig hebt om de kwaliteit van je dans te verdiepen.
Middag – geven en ontvangen van de 5 elementen massage.
Dag 6: Ochtend – tangoworkshop over muzikaliteit en speelsheid. We gebruiken deze les voor integratie.
Middag – 4 handen of een 8 handen of een geblinddoekte massage.
Dag 7: afscheid, vertrek na het ontbijt tot 10.00 uur, of je blijft nog een week genieten van de rust of van een andere cursusweek.

Prana binnen de tantra massage

Iedereen is voortdurend, bewust of onbewust, op zoek naar balans, omdat dit de natuurlijke staat van ons lichaam is. Daar waar emoties en gedachten stil liggen, daar waar de behoefte om iets te doen of om juist iets niet te willen afwezig zijn, is er sprake van balans. Prana is een energie die ervaren kan worden als er balans is, bijvoorbeeld in meditatie, yoga of massage. Prana kan ook voor een moment worden ervaren in bijvoorbeeld een mooi pakkend lied, een muziekstuk, schilderij, kunst of dans. In ons lichaam is de energie die het hoogst aanwezig is leidend. In de Tibetaanse Boeddhistische tantra maken we daar gebruik van door de hoogste energie te creëren in de vorm van prana, door middel van massage.

De massages in deze week

De massage workshops worden gegeven door Johan Raaijmakers. Voor elke massage workshop kiezen we uit:
– Prana flow massage – Prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.
– 5 elementen massage- Op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.
– MoonPoint / KamaMarma massage – Erogene zones, en punten die verbonden zijn met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.
– Kashmir massage. Een massage beleving van liefdevolle aanraking en koestering, op reis naar ieder plekje van je lichaam, waar je langzaam en teder, zacht, subtiel en gevoelig maar met volledige aandacht aangeraakt wordt. De Kashmir massage is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage, helend voor lichaam en geest.
– Inner flow massage. Een massage om contact te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

Dit is een greep van het massage aanbod. Het niveau en behoeften van de deelnemers en de onderwerpen die aangeraakt worden tijdens de cursus bepalen het definitieve programma. Maatwerk dus, dat aangevuld wordt met eventueel een 4 of 8 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga, enzovoorts. Kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

De tango in deze week

De tango workshops worden deze week gegeven door Franc Duking en Jeannine de Klerk.
In deze week duiken we de diepere lagen van de tango in. De combinatie met tantra massage en de inspirerende plek en energie van Sadhaka maakt deze week uitermate geschikt voor meer diepgang. We besteden ruim aandacht aan de onderliggende tango essenties, zoals leiden en volgen, aanwezigheid, balans, polariteit, sensualiteit, verbinding, in je as staan, muzikaliteit, aarding. De tango raakt hierin aan diepere verlangens en patronen die ook in je dagelijks leven spelen. Vanwege de ruime opzet van het programma is er alle tijd en ruimte om de kwaliteiten van deze tango essenties in detail te onderzoeken en je eigen te maken. We werken hierin vanuit het lichaam. Omdat we je lichaamsbewustzijn vergroten zul je een blijvende verandering en verdieping ervaren. Zo heb je aan het einde van de week ook een belangrijke dans-basis gelegd voor de rest van je tango carrière.

Voor wie?

Deze tantra massage en tango week is geschikt voor mensen zonder tango ervaring, maar ook voor tangodansers die hun beleving van de tango willen verdiepen.Je kunt je alleen opgeven, maar ook als paar. We zoeken wel naar een balans van leiders en volgers.
Meer informatie over onze unieke les-aanpak vind je op de pagina over Mindful tango.

Locatie

Sadhaka, Le Moulin d’Orsennes 36190 Orsènnes, Frankrijk

Docenten

Franc Duking, Johan Raaijmakers (Tantra Atma), Jeannine de Klerk en assistent.

Prijs en aanmelding

De prijs van deze week is afhankelijk van je keuze in overnachting; Sadhaka biedt hier verschillende mogelijkheden in. Kijk op de site voor meer informatie en om je plek te reserveren voor deze week. Opgeven gaat via Sadhaka.


Meer informatie?

Als je meer informatie wilt over deze week, kijk dan op de site van Sadhaka. Als je specifiek meer wilt weten over de invulling van de tango in deze week, vul dan onderstaand contactformulier in.- Artikelen -

  1. Tantra tango Frankrijk - De magie van verbinding
  2. Mindful tango & Tantra massage Zomerweek Frankrijk
  3. Beginnersweekend Tantra Tango
  4. Wat is Mindful tango?
  5. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -