Mindful tango & Tantra massage Zomerweek Frankrijk

Tantra & Tango hebben veel raakvlakken, waarvan de mooiste overeenkomst is dat je je laat leiden vanuit je hart. Deze Mindful tango & tantra massage zomerweek is dan ook veel meer dan dans of massage, het is een vorm van zijn. Het gaat niet om de pasjes of massage technieken, het gaat over afstemming vanuit het hart in het moment….

Tantra & Tango, een ontmoeting vanuit het hart

Deze week is een ontdekkingsreis waarin je wordt ondergedompeld in tantra massage, tango, beweging en meditatie. En dat op een heerlijke plek, het creatief en spiritueel centrum Sadhaka in midden Frankrijk. De week is onder deskundige begeleiding van Tantra masseur Johan Raaimakers en Mindful Tango docent Franc Duking. Sadhaka verzorgt de rest: rust, ruimte, vrijheid, lekker eten, zwemmen, wandelen, zonnen. Tel je dit alles op dan heb je een heerlijke, actieve en verdiepende vakantie!

Waarom de tango leren in combinatie met tantra massage? Deze combinatie heeft een enorme meerwaarde. Het leren van tantra massage en mindful tango versterkt elkaar in energie, lichaamsbewustzijn en beweging. Het zijn allebei ingangen om met aandacht je te verbinden met jezelf, met je lichaam, met je prana energie, met je hartsverlangen. Vind diepere lagen van zelf-acceptatie en balans, om van daaruit in verbinding, aanraking en beweging te gaan met de ander.

Tantra massage en tango is natuurlijk ook gewoon genieten, van hartsverbinding, van aanraken en aangeraakt worden. Het is de ideale combinatie van inspanning en ontspanning. Geen ervaring met tango of tantra massage nodig.

Data

6 – 12 augustus 2023

Het programma

Op 6 augustus aankomst tussen 16 en 18 uur, aankomen en slaapplek inrichten, diner en welkom.
In de avond het Sadhaka namenspel en chillen bij het kampvuur.

Dagelijks:
10.00 – 12.30 ochtend programma (5 ochtenden)
14.30 – 17.30 middag programma (5 middagen)
21.00 – 22.00 diverse avond activiteiten (optioneel)

Dag 1:
Massage: Speelse kennismaking met dans, beweging en Moon-point/hoofdmassage.
Tango: Speelse kennismaking en een tangoles over verbinding en aanwezigheid.
Dag 2:
Massage: Prana flow massage rugzijde, geven en ontvangen.
Tango: Een workshop over polariteit en het spel van leiden en volgen.
Dag 3:
Massage: Prana flow massage, voorzijde.
Tango: een les over lopen, versnellingen, vertragingen en sensualiteit.
Dag 4:
Massage: Geven en ontvangen van de 5 elementen massage.
Tango: Een speelse les over draaien, elegantie en voelbaar maken van je as.
Dag 5:
Massage: Een 4 handen of een geblinddoekte massage geven en ontvangen
Tango: Een workshop over muzikaliteit en speelsheid. We gebruiken deze les voor integratie.
Dag 6:
Afscheid, vertrek na het ontbijt tot 10.00 uur, of je blijft nog een week genieten van de rust of van een andere cursusweek.

Prana binnen de tantra massage

Iedereen is voortdurend, bewust of onbewust, op zoek naar balans, omdat dit de natuurlijke staat van ons lichaam is. Daar waar emoties en gedachten stil liggen, daar waar de behoefte om iets te doen of om juist iets niet te willen afwezig zijn, is er sprake van balans. Prana is een energie die ervaren kan worden als er balans is, bijvoorbeeld in meditatie, yoga of massage. Prana kan ook voor een moment worden ervaren in bijvoorbeeld een mooi pakkend lied, een muziekstuk, schilderij, kunst of dans. In ons lichaam is de energie die het hoogst aanwezig is leidend. In de Tibetaanse Boeddhistische tantra maken we daar gebruik van door de hoogste energie te creëren in de vorm van prana, door middel van massage.

De massages in deze week

De massage workshops worden gegeven door Johan Raaijmakers. Voor elke massage workshop kiezen we uit:
– Prana flow massage – Prana energie wordt opgewekt door middel van de mannelijke en de vrouwelijke zones op het lichaam te activeren en te mengen tot één prana energie. Deze prana energie is het neutrale (non dualistisch) fundament voor hoe de massage intuïtief verder verloopt.
– 5 elementen massage- Op meeslepende muziek worden de 5 elementen aarde. water. vuur. lucht en ether in het lichaam geactiveerd. Na een uitleg en demonstratie volgt het geven en ontvangen in koppels alle rust zelf gaan masseren en ontvangen. De gehele uitdaging is om de vijf elementen met elkaar in verbinding te brengen, zonder lagen uit te sluiten zodat het lichaam in een uitgebalanceerde staat van zijn en extase komt.
– MoonPoint / KamaMarma massage – Erogene zones, en punten die verbonden zijn met de chakra’s en sub-chakra’s, worden door massage gestimuleerd en zo geactiveerd. De punten op het lichaam kunnen worden onderverdeeld in gevoelige tot zeer gevoelige zones. Wanneer alle zones geopend ofwel ontwaakt zijn kan je alles doen ongeacht de volgorde, als het maar goed voor elkaar voelt. Het gehele lichaam wordt zo omgetoverd tot één grote erogene zone.
– Kashmir massage. Een massage beleving van liefdevolle aanraking en koestering, op reis naar ieder plekje van je lichaam, waar je langzaam en teder, zacht, subtiel en gevoelig maar met volledige aandacht aangeraakt wordt. De Kashmir massage is een meditatieve, holistische, energetisch intuïtieve massage, helend voor lichaam en geest.
– Inner flow massage. Een massage om contact te maken met jezelf en naar binnen te keren. Geen tot weinig vuur elementen maar rustige, aardende en verwarmende aanrakingen en massage bewegingen. Heel het lichaam wordt in diepe rust en vrede gebracht, met momenten van diep voelen en bezinnen van binnen uit.

Dit is een greep van het massage aanbod. Het niveau en behoeften van de deelnemers en de onderwerpen die aangeraakt worden tijdens de cursus bepalen het definitieve programma. Maatwerk dus, dat aangevuld wordt met eventueel een 4 of 8 handen massage, geblinddoekt masseren, dans, meditatie, yoga, enzovoorts. Kortom alles wat onze geest en ziel tot balans zal brengen.

Tango en lichaamsbewustzijn

De combinatie met tantra massage en de inspirerende plek en energie van Sadhaka maakt deze week uitermate geschikt voor meer diepgang. We leren dansen vanuit de onderliggende tango essenties, zoals leiden en volgen, aanwezigheid, balans, polariteit, sensualiteit, verbinding, in je as staan, muzikaliteit, aarding. De tango raakt zo ook aan diepere verlangens en kwaliteiten die ook in je dagelijks leven spelen.

Argentijnse Tango is een improvisatiedans die veel raakvlakken heeft met Tantra en Mindfulness. Steeds weer oefenen om met aandacht aanwezig te blijven geeft tango dansen bijvoorbeeld een meditatief aspect. Wat is er nodig om aandachtig aanwezig te kunnen blijven? Wat is er voor jou nodig om in jezelf te blijven rusten in contact met een partner? Ook werken we aan je lichaamsbewustzijn en de congruentie tussen hoofd, hart en hara; aan de afstemming tussen denken, voelen en Zijn. Zo leer je op een meer eenduidige manier bewegen.

Het spel van leiden en volgen

Het centrale thema in tango is het spel tussen leiden en volgen. Leiden gaat over je mannelijke energie belichamen met een duidelijke intentie, scheppend, doorsnijdend. Wat is er nodig om te leiden zonder dwingend, duwend of juist te aarzelend te zijn? Volgen vanuit je vrouwelijke energie is in actieve overgave dansen, ontvangend, creatief. Wat is er nodig om te volgen, je leider volledig te ontvangen maar tegelijkertijd in je creatieve kracht te blijven staan?

We spelen deze week met de mannelijke en vrouwelijke energie in iedereen. Ben je meer een leider of een volger, of vind je beide rollen even leuk? Het kan een verrijking zijn om beide aspecten in jezelf te proeven; het kan ook zijn dat je juist één van de rollen wilt onderzoeken. Je volgt hierin eigen keuze. Zo spelen met de polariteit en de energie kan je ook laten ervaren hoe je de passie in je relatie kunt verdiepen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen, man of vrouw van elke seksuele voorkeur, singles, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, getrouwd of verliefd. Ervaring met Tango of massage is niet nodig. We zoeken wel naar een redelijke balans van mannen en vrouwen.
Meer informatie over onze unieke les-aanpak vind je op de pagina over Mindful tango.

De Tango en Massage workshops worden beiden 2 maal per dag gegeven, een keer in het Engels en een keer in het Nederlands. Je kunt zelf kiezen in welke groep je wilt zitten.

Koppels worden in de workshops gevormd en kunnen wisselen, bestaande koppels kunnen kiezen om samen te gaan of ervaring op te doen met anderen. Tantra leert je de gelijkwaardigheid tot de ander te zien, en stelt vragen als hoe kan jij ontvangen en of geven, ben jij een volger of juist een initiatiefnemer, neem je de verantwoordelijkheid in een aanraking of laat jij een ander al snel over je grenzen gaan waardoor je de energie vastzet? Allemaal onderwerpen die in een veilige setting aan bod kunnen komen.

Locatie

Sadhaka, Le Moulin d’Orsennes 36190 Orsènnes, Frankrijk

Docenten

Franc Duking, Johan Raaijmakers (Tantra Atma) en Jeannine de Klerk.

Prijs en aanmelding

De prijs van deze week is afhankelijk van je keuze in overnachting; Sadhaka biedt hier verschillende mogelijkheden in vanaf 820 euro. Kijk op de site van Sadhaka voor meer informatie en om je plek te reserveren voor deze week. Opgeven gaat via Sadhaka.


Meer informatie?

Als je meer informatie wilt over deze week, kijk dan op de site van Sadhaka. Als je specifiek meer wilt weten over de invulling van de tango in deze week, vul dan onderstaand contactformulier in.- Artikelen -

  1. Tantra Tango retraite - De magie van verbinding
  2. Mindful tango & Tantra massage Zomerweek Frankrijk
  3. Beginnersweekend Tantra Tango
  4. Wat is Mindful tango?
  5. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -