Tantra tango weekendretraite voor beginners - Nederland

Leer in één weekend de basis van de Argentijnse Tango met onze unieke aanpak!
Tantra tango is embodied tango, samen leren dansen vanuit verbinding.
We organiseren ons Tantra tango beginnersweekend dit jaar als een weekendretraite, volledig verzorgd met overnachting en maaltijden. Nog meer ruimte voor verdieping, nog meer dansen en genieten, inclusief een avondprogramma en de ervaring van een tangosalon op zaterdagavond. What’s not to like?

Tantra tango is een uitnodiging tot meer belichaming, tot diepere verbinding, een manier om dichter bij jezelf en de ander te komen. Vergroot je lichaamsbewustzijn, verbind je vanuit ontspanning. Leer bewegen en dansen vanuit je core, vanuit je centrum, verbonden met je hart.

De Argentijnse tango is een improvisatie dans vol elegantie en passie. Er zijn geen van te voren vastgelegde volgordes of figuren. Intens verbonden met elkaar creëren dansers elke stap weer hun unieke dans. Puur gevoel, puur genieten, samen spelen.
We starten daarom niet vanuit pasjes, maar laten je de magie van verbinding ervaren. Vanuit deze verbinding ontdek je de basis principes van de tango, leiden en volgen, tangopassen en technieken.

In dit weekend gebruiken we oefeningen uit de tantra om je ervaring te verdiepen. Wat heb jij nodig voor een diep gevoelde verbinding met jezelf? Wat heb je nodig om in je aanwezigheid te kunnen blijven rusten, ook als je verbonden bent met een ander? Wat betekent leiden en volgen voor jou, ook in je dagelijks leven en je relaties? Door Tantra tango te ervaren vergroot je je bewustzijn van hoe je jezelf beweegt, in de dans en in de wereld.

Wat is het verschil met Mindful Tango?

Mindful tango is onze lesmethode waarmee we de dans benaderen. De Argentijnse tango is een dans die veel verschillende essenties raakt. Samen tango dansen gaat onder andere over verbinding en improvisatie, intentie en overgave, leiden en volgen, aanwezigheid en dissociatie, passie en balans. Mindful tango leert je dansen vanuit deze essenties, vanuit het verdiepen van je lichaamsbewustzijn.

In Tantra Tango combineren we deze Mindful tango aanpak met onze ervaring en inzichten vanuit de tantra. We gebruiken oefeningen uit de tantra voor een diepgevoelde ervaring in aanwezigheid, ontspanning, polariteit en de mannelijke en vrouwelijke energie in iedereen. Shakti dansend op de schoot van Shiva…..

Veel mensen associeren Tantra met seksualiteit. In onze Tantra Tangolessen kunnen sensualiteit, seksuele energie en polariteit tussen (dans)partners voelbaar worden. We gebruiken dit in dit weekend om de dans en de verbinding te onderzoeken en te verrijken, niet om richting seksualiteit te gaan.

Tango leren is jezelf ontdekken. Tango dansen is jezelf loslaten.
TangoZen

Het spel van leiden en volgen

Het centrale thema in tango is het spel tussen leiden en volgen. In het leiden onderzoeken we hoe je mannelijke energie te belichamen met een duidelijke intentie, scheppend, doorsnijdend. Wat is er nodig om te leiden zonder dwingend, duwend of juist te aarzelend te zijn? In het volgen werken we met je vrouwelijke energie. Wat is er nodig om te volgen, je leider volledig te ontvangen maar tegelijkertijd in je creatieve kracht te blijven staan? We zoeken jouw smaak van actieve overgave aan de dans.

We spelen deze week met de mannelijke en vrouwelijke energie in iedereen. Ben je meer een leider of een volger, of vind je beide rollen even leuk? Het kan een verrijking zijn om beide aspecten in jezelf te proeven; het kan ook zijn dat je juist één van de rollen wilt onderzoeken. Je volgt hierin eigen keuze. Zo spelen met de polariteit en de energie kan je ook laten ervaren hoe je de passie in je relatie kunt verdiepen.

Data

Vrijdagavond 29 november – zondagmiddag 1 december

Voor wie?

Voor tango beginners, of voor Argentijnse tangodansers die hun ontspanning en verbinding willen verdiepen.

Programma

Deze retraite wordt georganiseerd in de prachtige ruimte van het Centrum voor Zingeving in Luttelgeest.

We starten op vrijdagavond, met aankomst en kamers betrekken vanaf 17:00 uur en start 18:00 uur. Die avond doen we dan een eerste kennismaking, met elkaar en met tantra tango. Het thema is dan aanwezigheid en verbinding.
Zaterdag hebben we alle tijd om de tantra tango te ontdekken. We werken met leiden en volgen, polariteit, intentie en overgave, balans en as. We eindigen de dag met een feestelijke dansavond.
Zondag verdiepen we onze ervaring en integreren we wat we geleerd hebben, zodat je het echt mee naar huis kunt nemen. Na het weekend ben je in principe klaar om je eerste stappen in een tangosalon (dansavond) te gaan zetten.
Het programma eindigt zondagmiddag om 17:00 uur.


Ervaringen van onze deelnemers van beginnersweekenden

Dit was meer dan dansen, dit was dansen met mijn emoties, gevoel en mijn gedachten. En tegelijk heb ik al na 2 dagen het gevoel dat ik de tango kan dansen. Een echte aanrader voor een leuk en leerzaam weekend.” Miriam

In plaats van de tango te leren heb ik de tango erváren. Bijzonder om te voelen dat ieder moment het gaat om wat je sámen doet.” Angelique

Wij herhalen het beginnersweekend en dat was een enorme verdieping en verrijking. Het voelen en ervaren begint te integreren in ons lijf. We kunnen steeds beter waarnemen en beleven waar het om draait. Echt een aanrader om dit weekend te doen en een jaar later te herhalen.” Dick en Tamara

Ik heb niet alleen geleerd wat tangodansen betekent, maar ook heel veel over leiden, volgen en de relatie. Veel inspiratie gekregen en stof tot reflectie.” W

Heerlijke twee dagen gehad bij Franc en Jeannine. Helemaal in gevoel leren dansen door de fijne en duidelijke lessen, vol aandacht, humor, écht contact en verbinding.” Roos en Matthijs

Fantastische opbouw van de lessen! Intensief en tóch ontspannen. Verrassend resultaat met mijn danspartner, terwijl we beiden geen enkele ervaring hadden met de tango.” Ieteke

Werkelijk een geweldige ervaring, om zo in verbinding te dansen.“. Chantal


Locatie, overnachting, maaltijden

Deze retraite wordt gehouden in het Centrum voor Zingeving, Brinkweg 2, Luttelgeest.

We overnachten in tweepersoonskamers. Geef je je op als alleenstaande, dan koppelen we je voor de overnachting aan iemand van dezelfde sekse.
Voor een meerprijs zijn er enkele éénpersoonskamers beschikbaar. Als je dat wilt, vraag daar dan specifiek even naar in de mail.

We hebben een kok die voor ons fantastische vegetarische maaltijden zal verzorgen; ontbijt, lunch en diner.
Koffie, thee en snacks ook inbegrepen.

Prijs

Early bird prijs (geldig tot 1 juli 2024): € 375,- per persoon.
Normale prijs: € 425,- per persoon.
Er is ruimte voor 24 dansers / 12 dansparen.
Check ook onze voorwaarden .

Docenten

Franc Duking en Jeannine de Klerk.

Danspartner

De retraite is bedoeld voor iedereen, man of vrouw, singles, paren of gelegenheidskoppels, jong of oud, van elke seksuele voorkeur, getrouwd of verliefd. Ervaring met Tango is niet nodig. We zoeken wel naar een fijne balans van mannen en vrouwen.
Daarom kan het zijn dat er een (tijdelijke) stop ontstaat, totdat we weer een balans hebben.

Volgende keer

Kun je niet meedoen dit weekend in november? Geef dan hieronder je interesse aan voor het weekend van voorjaar 2025. Data volgen.


Aanmelding

Als u wilt deelnemen aan deze retraite, vul dan onderstaand formulier in. Belangrijk voor nu is dat u vermeldt dat het om het Beginnersweekend gaat, en dat U ook de naam en email van Uw (dans)partner invult. Na ontvangst wordt zo snel mogelijk een bevestiging en betalingdetails verstuurd. In de maand vóór de retraite volgt nog een mail met meer details over wat mee te nemen.- Artikelen -

  1. Tantra tango weekendretraite voor beginners - Nederland
  2. Mindful tango & Tantra massage zomerweek - Frankrijk
  3. Tantra Tango zomerweek Frankrijk
  4. Wat is Mindful tango?
  5. TangoCoaching / Privelessen

- Impressie -

Kijk voor meer foto’s op Flickr


- Wat is Mindful Tango? -


- Reviews -


- Links -